Blog

23-10-2017
Fopperij


In zijn column ‘Fairtrade-fopperij’ van 23 oktober in de Volkskrant, stelt Teun van de Keuken het merk ‘Fair Trade Original’ aan de kaak. Het bedrijf misleidt consumenten door in naamgeving en teksten, op website en producten, de suggestie te wekken dat het Fair Trade is. Niets is minder waar. In de IBA-wereld komen, helaas, ook dergelijke praktijken voor. Leest u maar even mee..
Lees verder
18-10-2017
Huis kopen in het buitengebied? Let dan (ook) hierop.

Er worden de laatste tijd weer veel huizen verkocht. Bij het kopen van een huis heb je natuurlijk je wensenlijstje klaar. Veelal samen wordt geplust en gemind, gewikt en gewogen, wat het mooiste huis is dat bij jullie past. Er komen dan zoveel (nieuwe) zaken op je af, dat het al of niet aangesloten zijn op de riolering vaak wordt vergeten.

Lees verder
15-06-2016
Waarom betaal ik die heffing ook al weer?
Belasting en heffingen betalen doet niemand voor zijn plezier. Soms gaat er wat mis en wordt er teveel geheven. Dus is het goed om te weten waar welke heffing voor is. De IBA-helpdesk krijgt regelmatig vragen over het verschil tussen riool-, verontreinigings- en zuiveringsheffingen.
Lees verder

11-02-2016
Gewenst: Verbod op toevoegen van micro- en nanoplastics

Een verbod op het toevoegen van micro- en nanoplastics is veel effectiever dan de vraag aan de regering om met de industrie (de kleding- en de cosmeticasector) tot afspraken te komen om alternatieven voor deze stoffen te gebruiken.
 

Lees verder

05-12-2015
Testritje

Deze week werd via de website van de IBAhelpdesk de vraag gesteld of ik onderzoeks- rapporten van een IBA-systemen op zou kunnen sturen. In eerste instantie een vreemde vraag want de uitkomsten van onderzoeken worden meestal gerapporteerd aan de opdrachtgever en de IBAhelpdesk is geen opdrachtgever voor dergelijk onderzoek. Maar in tweede instantie is de vraag zo gek nog niet.
 

Lees verder

31-10-2015
Onderhoud of geen onderhoud… dat is de vraag.

Een IBA systeem kun je heel goed vergelijken met een auto of een  CV-ketel.  Deze apparaten moeten eigenlijk altijd werken wanneer jij wilt dat ze het doen. Ze kosten allebei behoorlijk veel geld en ze hebben onderhoud nodig om goed te blijven functioneren.
Maar hoe ga je het onderhoud aanpakken.
 

Lees verder

15-09-2015
De septic tank en de dode kip…

Veel vragen aan de IBAhelpdesk gaan over de septic tank en dat levert soms ook mooie verhalen op, een fragment:

Lees verder
28-08-2015
Jammer en onnodig duur


Veel gemeenten moeten zich de komende jaren in allerlei bochten wringen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Grote veranderslagen zijn ingezet waarbij de financiële consequenties moeilijk zijn te overzien. Daarnaast is de oude drukriolering aan vervanging toe.
Lees verder

14-08-2015
Blog op IBAhelpdesk website

Het moest er een keer van komen: ‘een blog voor de  IBAhelpdesk ’.
 

Lees verder


Volg ons op Facebook      Volg ons via Twitter